// De groene FlixBus die ook door België rijdt, is uitgerust met zonnepanelen

Het Duitse bedrijf FlixMobility, is een testproject gestart met één lijn van hun groene FlixBussen. De voertuigen op het traject Dortmunt-London (via Eindhoven, Antwerpen en Brugge) zijn uitgerust met flinterdunne zonnematten van het Britse techbedrijf Trailar, die de accu van de bus moeten opladen.

De eerste resultaten wijzen op een besparing van 1,7 liter diesel per 100 kilometer. Ook het stroomverbruik aan boord, voor USB-poorten, wifi en airco, draait op groene energie. Als er geen zon is - als de bus bijvoorbeeld door de Eurotunnel rijdt - valt hij volledig terug op diesel.

De bus in kwestie rijdt momenteel 2 keer per week (maar vanaf april frequenter) zo'n 1.200 km heen en terug tussen Dortmund en Londen. In de zomer moet de groene bus dagelijks uitrijden met zonne-energie.

FlixMobility wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Daarom experimenteert het bedrijf ook met elektrische bussen en waterstofbussen. 

Lees het volledige artikel via: https://www.tijd.be/ondernemen/transport/flixbus-test-ritten-op-zonne-energie/10206194.html