// Word vrijwilliger

Inspiro

Vrijwilligers hebben een hart van goud, daar zijn we absoluut van overtuigd. Onze vrijwilligers hebben daarenboven ook een groen hart, een hart dat klopt om de toekomst duurzamer en ecologischer te maken.

In de werking van CleanTechPunt heeft ons vrijwilligersteam een belangrijke rol. Zij helpen ons als gids tijdens onze activiteiten en rondleidingen.

Met ons team van vrijwilligers sta je op de eerste rij om de recentste duurzame technieken te ontdekken. De cleantech-technieken die de omschakeling naar een gezonde, leefbare aarde voor iedereen mogelijk maken. Wetenschap en techniek ontwikkelden reeds belangrijke stappen die in de industrie al toegepast worden.

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die graag out of the box denkt? Kom dan onze groep vergezellen en laat je kwaliteiten tot bloei komen in nieuwe uitdagingen.

Want jij kan het verschil maken!

Wat houdt het vrijwilligerswerk bij CleanTechPunt in?

Je helpt bij de realisatie van onze missie: het belang van cleantech verspreiden in toegankelijke activiteiten en begrijpelijke taal voor elke doelgroep. Onze activiteiten richten zich naar groepen zoals scholen, socio-culturele verenigingen en bedrijven. Afhankelijk van het publiek en de interesse geven we lezingen, rondleidingen of voorzien we onze VR-beleving CleanEarthAdventure.

Samen met onze vrijwilligers breng je deze inzichten naar alle mensen, van scholen tot socio-culturele organisaties.  Zo kan iedereen met de juiste informatie zien dat dit echt werkt en op alle vlakken winst betekent voor de hele maatschappij.

Hoe wordt je vrijwilliger?

Je begint met een opleiding waar je alles leert over cleantech, over de toepassingen en hoe dit in ons dagelijks leven concreet gerealiseerd wordt. Tijdens de praktijkgerichte lessen komen zowel de basisprincipes als de recentste duurzame technieken aan bod.

Met de inzichten die je krijgt, ga je anderen eenvoudig kunnen vertellen over de omschakeling naar een gezonde en leefbare aarde. Aanvullend geven we tips over hoe je je groep op een boeiende wijze kan toespreken en interactie kan aanwakkeren.

Ben jij ook iemand die anderen graag inspireert en informeert. Wil jij je engageren voor een duurzamere toekomst? Dan is dit zeker en vast iets voor jou.

 

 

Ons aanbod

  • We geven je een opleiding over de klimaatproblematiek en cleantech.
  • Je wordt lid van onze warme cleantech community.
  • Je wordt uitgenodigd voor tal van bijeenkomsten.
  • Je krijgt een vrijwilligersvergoeding voor de ondersteuning die je geeft tijdens onze activiteiten.

 

 

Waarom vrijwilligerswerk?

  • Je legt sociale contacten en breidt je netwerk uit.
  • Je kan je kennis gebruiken in je professionele activiteiten.
  • Het geeft je cv een echte meerwaarde.
  • De activiteiten geven je voldoening en waardering.
  • Vrijwilligers zijn onmisbaar en helpen mee aan een betere wereld in alle opzichten.
  • Het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling.

Kies één van onze mogelijkheden:

CleanTechAmbassadeur of CleanTechBegeleider

CleanTechAmbassadeur

De CleanTechAmbassadeurs zijn de uithangborden van CleanTechPunt. Je verzorgt rondleidingen, je geeft lezingen of je begeleidt de sessies van CleanEarthAdventure. Kortom werken als CleanTechAmbassadeur is vrijwilligerswerk met veel afwisseling.

Om CleanTechAmbassadeur te worden dien je de opleiding van CleanTechAmbassadeur te volgen. Je krijgt les van de beste professoren en lesgevers van België met betrekking tot diverse thema's.

CleanTechBegeleider

Wil je je voornamelijk sociale activiteiten ondersteunen? Draag je de natuur een warm hart toe en wil je je inzetten om de boodschap omtrent duurzaamheid te verspreiden? Dan ben jij de geknipte persoon om CleanTechBegeleider te worden.

Je volgt de opleiding CleanTechBegeleider waar je de basis leert van clean technology en hoe dit in de praktijk wordt toegepast in het dagelijks leven. Je helpt onze professionals of onze cleantechambassadeurs tijdens de activiteiten

Heb je interesse? Contacteer ons.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Home

GreenVille | Center of Cleantech
Centrum Zuid 1111
3530 Houthalen-Helchteren

T. 011/39 72 83
https://www.CleanTechPunt.be
info@cleantechpunt.be

https://www.facebook.com/Cleantechpunt


Openingsuren:
elke werkdag van 9.00-12.30 uur
en op afspraak