// Historiek

historiek.jpg

Uitputting van energiebronnen, klimaatveranderingen, milieuvervuiling, verschraling van onze biodiversiteit, … Allemaal gevolgen die de laatste jaren meer en meer voorkomen. Het is dan ook belangrijk voor de volgende generatie om nú werk te maken van verandering.

CleanTechnology (CleanTech) speelt in deze uitdagende opdracht een belangrijke rol. De technologie combineert economische doelstellingen met milieuwinst op vlak van energie, grondstoffen, water, mobiliteit, ... Het circulair gebruik van duurzame materialen en hernieuwbare energiebronnen is essentieel.

Om mensen kennis te laten maken met CleanTech, werd op 1 juni 2010 CleanTechPunt vzw opgericht. We zijn in 2011 gestart met een eerste cursus om CleanTechAmbassadeurs te werven. Ook jij kan ambassadeur worden! Bekijk hier wat deze cursus inhoudt. Intussen gaven we al honderden lezingen en rondleiding voor scholen en verenigingen inzake Clean Tech en de toekomst van energie in onze samenleving.

Wij zijn alvast overtuigd van de positieve impact en we willen al deze informatie dan ook maar al te graag met jou delen. Via een interactieve rondleiding kom je alles te weten over deze technologie en hoe ze de wereld kan veranderen door de gevolgen te verminderen!