// Artikels

12/01/2022

De digitale meter: slim of sluw?

2020 was een bewogen jaar op vlak van energiebeleid. De federale en gewestelijke regeringen bevonden zich in een spreidstand tussen de beloftes van eerdere legislaturen aan de consument, de nood aan duurzame investeringen in het kader van de huidige klimaatsverandering en de enorme prijsstijgingen in de energiemarkt. 

De uitrol van de digitale meters heeft heel wat reacties teweeg gebracht. Eigenaars van zonnepanelen waren misnoegd en proberen hun installatie zo lang mogelijk uit te stellen. Maar zijn de bezorgdheden wel terecht? En heeft de digitale ook voordelen voor gezinnen en consumenten? Dit artikel geeft een klare kijk op de zaak over digitale meters.

Lees meer
04/01/2022

De hete adem van moeder natuur.

In 1965 waren de topmanagers van het olieconcern Shell gretig op zoek naar informatie en inzichten over hoe de wereld eruit zou zien in het jaar 2000. De Britse wetenschapper James Lovelock gaf zijn prognose en voorspelde prompt dat het grootste probleem in 2000 het milieu zou vormen. "Het zal rond de eeuwwisseling zo problematisch zijn dat jouw bedrijf als olieproducent ernstig schade zal lijden”. Toch hoopten deze multinationals dat de vele nieuwe uitvindingen, aangedreven door ‘hun’ brandstof, de eeuwwisseling gingen domineren.

Lees meer
03/11/2021

Covid 19 maatregelen

De activiteiten van CleanTechpunt gaan allemaal door onder de geldende maatregelen die de overheid ons oplegt. 

Lees onze COVID maatregelen.

Lees meer