// Blog

CleanTechPunt is een vzw die sinds haar opstart, 12 jaar geleden, altijd de doelstelling heeft gehad om clean technology bekend te maken bij het grote publiek. Dit door opleiding te geven aan CleanTechAmbassadeurs, activiteiten te organiseren voor jongeren en bedrijfsbezoeken vorm te geven. In het kader van het project 'Cleantech-uitdaging energie en klimaat voor 14+' gingen iLumen en CleanTechPunt een samenwerking aan.

Lees meer

Bioterra NV werd in 1996 opgericht als grondreinigingsbedrijf in Opglabbeek en spitste zich destijds vooral toe op bodem- en grondwatersaneringen en het wassen van verontreinigde gronden. Maar intussen is Bioterra nv zich volop aan het heroriënteren. Wij spraken hierover met Wouter Vermin, Manager Treatment & Valorisation bij Group De Cloedt NV, een 5de generatie familiebedrijf waartoe Bioterra behoort.

Lees meer

De oorlog in Oekraïne is ook voor ons een belangrijke ‘wake-up call’. Om een zo comfortabel mogelijk leven te leiden, kozen we voor de gemakkelijke manier om zonder argwaan wereldwijd economisch samen te werken. Deze – in het ideale geval perfecte menselijke – keuze maakte ons economisch afhankelijk van politiek onstabiele landen. Nu realiseren we dat we onze afhankelijkheid van noodzakelijke grondstoffen, en vooral deze voor energie, onmiddellijk en onverwijld terug in ‘lokale’ handen moeten nemen om aan eventuele crisissen te weerstaan.

Iedereen die vertrouwd is met de Cleantech wereld, weet dat een duurzame inbedding van producten, diensten en processen, gebaseerd op Cleantech hier bij ons toegepast, de ‘hoogste bescherming’ biedt aan bedrijven om degelijk in te staan voor een kwaliteitsvol samenleven. Wat hebben we allemaal laten liggen…

Lees meer