// De locals (NL)

Over de locals

De groep Locals is in 2010 opgericht naar aanleiding van een internationaal congres over het ontmijnen van stortplaatsen. Locals volgen de ontwikkelingen omtrent het Closing the Circle-project van Group Machiels op de voet. Tegenwoordig bestaat de groep uit 18 geïnteresseerde en uiterst kritische mensen uit de onmiddellijke omgeving die met argusogen het hele toekomstproject tot in de kleinste details onder de loep nemen en blijven opvolgen. De locals kloppen voor de antwoorden op hun terechte vragen rechtstreeks aan bij het ELFM-consortium (een uitgebreide groep van onafhankelijke wetenschappers, industriëlen, en de vertegenwoordigers van Group Machiels). Deel uitmaken van de Locals werking is niet vrijblijvend. Locals engageren zich om de kennis die ze in groep opdoen te delen met hun ongeruste buren, vrienden en familieleden. Ook jij kan bij hen terecht voor een volledige uiteenzetting over de plannen van ELFM te Houthalen-Helchteren.

Locals meetings

Behandelde thema’s rond stortplaatsontginning (ELFM) Klik hier indien u de thema’s (in chronologische volgorde) wil raadplegen.

Het CtC-project: lijst met vragen en antwoorden

Klik hier indien u de lijst met vragen en antwoorden wil downloaden.

20181120_EP-079484A_PQU_021_RESIZED_S.jpg

Locals aanwezig op het ELFM seminarie in het Europees Parlement te Brussel

(Copyright afbeelding: ©2018 EU/EP)

De Locals waren op 20/11/2018 aanwezig op het ELFM seminarie te Brussel. Focus lag op interactief debatteren over de ontwikkeling van dynamisch landfill management...

Lees meer

Screenshot_2.png

Klachten over geurhinder bij REMO

Sinds vorig weekend klagen bewoners uit de wijk Vlierhof over de geur van rotte eieren die afkomstig zou zijn van het Remostort.

Lees meer