// Locals op bedrijfsbezoek bij Metallo Chimique nv te Beerse

DSCF0361-1080x675.jpg

Op donderdag 11 juni beleefden 10 Locals een boeiende rondleiding op de terreinen en in de fabriekshallen van Metallo. Zo kregen ze eerst een overzichtelijke inleiding door Mathias Chintinne, R&D manager (research en development). Daarna mochten ze – mits bescherming door de nodige veiligheidskledij en onder begeleiding van Mathias en diens collega Maxime Vermetten – verschillende scheiding- en raffinagetrajecten van dichtbij volgen.

Opvallend zijn de overal aanwezige voorzorgsmaatregelen en systemen die instaan voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers en het milieu. Zo is de installatie voor de constante stofafzuiging en gaswassing vele keren groter dan de betreffende oven. Ook de terreinen waar het schroot opgestapeld ligt worden, zoals de rest van de fabriek, regelmatig nat gespoten en schoon gehouden.

Alles, zelfs het uitgefilterde stof, wordt terug gerecycleerd. Op deze manier wordt alle metaal bevattende materiaal via de meest vooruitstrevende technieken volledig ‘proper’ uit elkaar gehaald en tot herbruikbare grondstoffen omgezet.

Het is boeiend te vernemen hoe in deze sector tussen de verschillende bedrijven een mooie samenwerking bestaat. Elk bedrijf specialiseert zich in een specifieke grondstof of verwerkingsproces. Alle grondstofstromen en residuen krijgen hierdoor steeds een afnemer. Hier bestaat geen afval, deze bedrijven zorgen ervoor dat onze grondstoffen in continue kringloop blijven.

Metallo Chimique nv is één van de bedrijven dat in de toekomst herwonnen metaalhoudende producten uit het ELFM-project op Remo zal afnemen.

Meer info over dit bedrijf vind je op de website: http://www.metallo.com/nl/over-metallo.html