// Partners

We hebben verschillende partners die ons begeleiden en steunen bij het behalen van onze doelstellingen. Wie ze zijn en waar ze voor staan, dat ontdek je hier.

PXL

Hogeschool PXL

CleanTechPunt wil een sterk CleanTech-opleidingsaanbod aanbieden. Wij werken daarom nauw samen met Hogeschool PXL. Zij hebben naast kennisverspreiding ook een kennisverwervende rol. CleanTech wordt als oplossende rol geïmplementeerd in de opleidingen zodat afgestudeerde studenten, als ze op de arbeidsvloer terechtkomen, meteen weten waarover het gaat.

Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren als leidende én stuwende partner inzake CleanTech in Limburg steunde CleanTechPunt vanaf het eerste uur.

VITO

VITO

Het is de missie van VITO om de overstap naar een duurzame samenleving te versnellen. Daarom legt het zich als onderzoekscentrum toe op de ontwikkeling van duurzame technologieën en wil het een betrouwbare en verbindende partner zijn van en tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Als onafhankelijk onderzoekscentrum kunnen ze met hun inzichten en innovaties het economisch en maatschappelijk weefsel in Vlaanderen versterken. Wie duurzaam wil ondernemen, moet kiezen voor circulaire economie in al haar vormen.

Cleantech Flanders

Cleantech Flanders

Ondersteund door VITO en in samenwerking met bedrijven, onderzoeksinstellingen, overheidsinstanties en middenveldorganisaties, fungeert Cleantech Flanders als een katalysator voor innovatie en implementatie van cleantech in de samenleving. Cleantech Flanders doet dit door de cleantech community te informeren over de nieuwste trends en evoluties, door partijen in het ecosysteem met elkaar te verbinden en door Vlaamse cleantech te promoten in het buitenland. Cleantech Flanders gaat over meerdere cleantechdomeinen, zoals energie, mobiliteit, water, materialen,… over de sectoren heen. 

GreenVille

GreenVille

Greenville, incubator voor cleantech en circulaire economie in Limburg. Greenville is hét centrum voor bedrijven die gaan voor een duurzame impact. Greenville is méér dan een werkruimte. Het is een serieus speelterrein voor ambitieuze ondernemers die willen werken in een omgeving die inspireert tot innovatie.

STEM-academie

STEM-academie

CleanTechPunt vzw is een erkende STEM-academie. Samen met onze partner PXL STEM-academy organiseren we vrijetijdsactiviteiten voor jongeren -12 jaar.

Voor een overzicht van de activiteiten kan je terecht op de website van de PXL STEM-academy

Provincie Limburg

Provincie Limburg

Met steun van de Provincie Limburg heeft CleanTechPunt al verschillende projecten kunnen realiseren. De mobiele CleanTech-expositie en het Smart Grid lab vormen een krachtige ondersteuning inzake kennisverspreiding rond CleanTech, Circulaire Economie en Duurzaam Handelen. Voor zowel interne als externe opleidingen, lezingen, beurzen, exposities en bij rondleidingen voor zowel scholen, socio-culturele verenigingen en kansengroepen worden deze educatieve hulpmiddelen continu ingezet.

Natuurpunt CVN

Natuurpunt CVN

Bij Natuurpunt CVN (Centrum Voor Natuur– en milieueducatie) kan je terecht voor vorming en opleidingen over natuur, klimaat en milieu, duurzame ontwikkeling en stilte over heel Vlaanderen. Onze samenwerking bestaat uit het brengen van lezingen voor natuurgidsen en het aanbieden van CleanTech-opleidingen en rondleidingen. Vanuit ons gemeenschappelijk streven naar een duurzaam milieu kunnen we mekaar met onze specifieke kennis versterken.

Syntra

Syntra Limburg & West

Ook via Syntra willen we onze kennis verspreiden. Ze nemen de werkingen en technieken van CleanTech mee op in hun opleidingen zodat afgestudeerde studenten deze kennis kunnen meenemen naar de arbeidsvloer.

Limburg Sterk Merk

Limburg sterk merk

Dankzij de steun van LSM, (Limburg Sterk Merk) werd het voor CleanTechPunt mogelijk de ondertussen klassiek geworden CleanTechAmbassadeur opleiding te ontwikkelen.