// Partners

PXL

Hogeschool PXL

EducatiefDuurzaamheidsCentrum wil een sterk clean tech-opleidingsaanbod aanbieden. Wij werken daarom nauw samen met Hogeschool PXL. Zij hebben naast kennisverspreiding ook een kennis verwervende rol. Clean tech wordt als oplossing geïmplementeerd in de opleidingen, zodat afgestudeerde studenten, wanneer ze op de arbeidsvloer terechtkomen, meteen weten waarover het gaat.

Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren als leidende én stuwende partner inzake clean tech in Limburg steunde EducatiefDuurzaamheidsPunt vanaf het eerste uur.

VITO

VITO

Het is de missie van VITO om de overstap naar een duurzame samenleving te versnellen. Daarom legt het zich als onderzoekscentrum toe op de ontwikkeling van duurzame technologieën en wil het een betrouwbare en verbindende partner zijn van en tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Als onafhankelijk onderzoekscentrum kunnen ze met hun inzichten en innovaties het economisch en maatschappelijk weefsel in Vlaanderen versterken. Wie duurzaam wil ondernemen, moet kiezen voor circulaire economie in al haar vormen.

Cleantech Flanders

Cleantech Flanders

Ondersteund door VITO en in samenwerking met bedrijven, onderzoeksinstellingen, overheidsinstanties en middenveldorganisaties, fungeert CleanTech Flanders als een katalysator voor innovatie en implementatie van clean tech in de samenleving. CleanTech Flanders doet dit door de clean tech-community te informeren over de nieuwste trends en evoluties, door partijen in het ecosysteem met elkaar te verbinden en door Vlaamse clean tech te promoten in het buitenland. CleanTech Flanders gaat over meerdere clean tech-domeinen, zoals energie, mobiliteit, water, materialen, … en dit over de sectoren heen. 

GreenVille

GreenVille

Greenville, incubator voor clean tech en circulaire economie in Limburg. Greenville is hét centrum voor bedrijven die gaan voor een duurzame impact. Greenville is méér dan een werkruimte. Het is een serieus speelterrein voor ambitieuze ondernemers die willen werken in een omgeving die inspireert tot innovatie.

STEM-academie

STEM-academie

EducatiefDuurzaamheidsCentrum is een erkende STEM-academie. Samen met onze partner PXL STEM-academy organiseren we vrijetijdsactiviteiten voor jongeren -12 jaar.

Voor een overzicht van de activiteiten kan je terecht op de website van de PXL STEM-academy

Provincie Limburg

Provincie Limburg

Met steun van de Provincie Limburg heeft EducatiefDuurzaamheidsCentrum al verschillende projecten gerealiseerd. De mobiele clean tech-expositie en het smart grid lab vormen een krachtige ondersteuning inzake kennisverspreiding rond clean tech, circulaire economie en duurzaam handelen. Voor zowel interne als externe opleidingen, lezingen, beurzen, exposities en bij rondleidingen voor scholen, socio-culturele verenigingen en kansengroepen worden deze educatieve hulpmiddelen ingezet.

PXL Stem Academie

PXL Stem Academie

STEM workshops voor scholen en vrije tijd!

Een sportclub of een muziek- of kunstacademie: het zijn maar enkele plaatsen waar kinderen en jongeren hun talenten vandaag de dag ten volle kunnen ontplooien. Voor kinderen en jongeren met technische talenten en interesses biedt PXL STEM Academy een boeiende creatieve hotspot. Via een breed en vernieuwend aanbod zullen meisjes en jongens vanaf 5 jaar uitgedaagd worden om te denken, te doen en te ervaren in de wondere wereld van de moderne technologie en wetenschap.

iLumen

iLumen

De groene economie is nu.

Producten om uw rendement op hernieuwbare energie te verhogen.

Geavanceerd energiebeheer om het rendement van zonne-energie te optimaliseren. het aanbod van Ilumen vervolledigt het moderne, slimme huis.

Kristel Solar Park

Kristal Solar Park

Met 99,5 MW fotovoltaïsche panelen is Kristal Solar Park op het Lommelse bedrijventerrein Kristalpark III het grootste zonnepark van de Benelux. Op het terrein van 93 hectare, wat overeenkomt met 200 voetbalvelden, liggen maar liefst 303.000 zonnepanelen en 2.200 kilometer kabel. Het megazonnepark produceert 85.000 MWh per jaar, het equivalent van een jaarlijks verbruik van bijna 25.000 gezinnen, en vermijdt een jaarlijkse CO2-uitstoot van meer dan 30.000 ton.

Yontec

Yontec

Industrieel Technisch Onderhoud

Wij zijn “Straffe Doeners” met een gezonde hoek af. Wat normaal lijkt, voeren wij op een abnormaal sterke manier uit. Industrieel, facilitair en logistiek onderhoud op het allerhoogste niveau, door stuk voor stuk unieke mensen met gouden handen.

Encon

Encon

Duurzaamheid biedt een oplossing voor de huidige bedrijfsuitdagingen

Duurzaamheid is niet langer weg te denken en heeft een impact op elk onderdeel van de bedrijfsvoering. Of het nu gaat over de toenemende druk op de operationele marges, de nood aan meer rendabele investeringen of de uitdaging om te blijven voldoen aan de kritische vragen van medewerkers en consumenten.