// Partners

We hebben verschillende partners die ons begeleiden en steunen bij het behalen van onze doelstellingen. Wie ze zijn en waar ze voor staan, dat ontdek je hier.

Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren als leidende én stuwende partner inzake CleanTech in Limburg steunde CleanTechPunt vanaf het eerste uur.

VITO

VITO

VITO is een toonaangevend, internationaal onderzoeks- en adviescentrum. Het reikt kennis en technologische innovaties aan die de transitie naar een duurzamere samenleving faciliteren.

GreenVille

GreenVille

Greenville, incubator voor cleantech en circulaire economie in Limburg. Greenville is hét centrum voor bedrijven die gaan voor een duurzame impact. Greenville is méér dan een werkruimte. Het is een serieus speelterrein voor ambitieuze ondernemers die willen werken in een omgeving die inspireert tot innovatie.

Provincie Limburg

Provincie Limburg

Met steun van de Provincie Limburg heeft CleanTechPunt al verschillende projecten kunnen realiseren. De mobiele CleanTech-expositie en het Smart Grid lab vormen een krachtige ondersteuning inzake kennisverspreiding rond CleanTech, Circulaire Economie en Duurzaam Handelen. Voor zowel interne als externe opleidingen, lezingen, beurzen, exposities en bij rondleidingen voor zowel scholen, socio-culturele verenigingen en kansengroepen worden deze educatieve hulpmiddelen continu ingezet.

Limburgse Natuur Gidsen

Limburgse natuur gidsen

De Limburgse Natuurgidsen zijn de Limburgse tak van Natuurpunt CVN. Velen van onze CleanTechAmbassadeurs hebben hier hun eerste liefde voor de natuur opgedaan. Natuurgidsen zijn het best geplaatst om de noodzaak aan Cleantech-transitie te verspreiden.

Limburg Sterk Merk

Limburg sterk merk

Dankzij de steun van LSM, (Limburg Sterk Merk) werd het voor CleanTechPunt mogelijk de ondertussen klassiek geworden CleanTechAmbassadeur opleiding te ontwikkelen.

Natuurpunt CVN

Natuurpunt CVN

Bij Natuurpunt CVN (Centrum Voor Natuur– en milieueducatie) kan je terecht voor vorming en opleidingen over natuur, klimaat en milieu, duurzame ontwikkeling en stilte over heel Vlaanderen. Onze samenwerking bestaat uit het brengen van lezingen voor natuurgidsen en het aanbieden van CleanTech-opleidingen en rondleidingen. Vanuit ons gemeenschappelijk streven naar een duurzaam milieu kunnen we mekaar met onze specifieke kennis versterken.

Scholen

UCLL, Hogeschool PXL en Uhasselt

CleanTechPunt wil een sterk CleanTech-opleidingsaanbod aanbieden. Wij werken daarom nauw samen met UCLL, Hogeschool PXL en UHasselt. Deze onderwijsinstellingen hebben naast kennisverspreiding ook een kennisverwervende rol. CleanTech wordt als oplossende rol geïmplementeerd in de opleidingen, zodat afgestudeerde studenten, als ze op de arbeidsvloer terechtkomen, meteen weten waarover het gaat.

Syntra

Syntra Limburg & West

Ook via Syntra willen we onze kennis verspreiden. Ze nemen de werkingen en technieken van CleanTech mee op in hun opleidingen zodat afgestudeerde studenten deze kennis kunnen meenemen naar de arbeidsvloer.