// Kennismaken met CleanTech

CleanTechPunt heeft als missie het begrip Clean Technology bekend te maken bij het brede publiek. CleanTech of ‘zuivere technologieën’ zijn technologieën die het gebruik van natuurlijke hulpbronnen voor het productieproces optimaliseren terwijl de impact op het milieu sterk gereduceerd wordt.

Nieuwe toepassingen en ontwikkelingen richten zich op economische toegevoegde waarde in combinatie met milieuwinst. Daarbij is het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en energiebronnen zeer belangrijk.

De CleanTech mogelijkheden voor consumenten en bedrijven lijken onbeperkt. Er zijn vele innovaties die het verschil maken op ecologisch, technisch, economisch en maatschappelijk vlak. Met onze activiteiten wil CleanTechPunt een maatschappelijk draagvlak creëren en aantonen dat clean technology dichterbij staat dan je in eerste opzicht zou denken.

Kennisdatabank over clean technology

CleanTechPunt is in de eerste plaats een informatie- en opleidingscentrum voor clean technology. We centraliseren informatie,  volgen innovaties op de voet en blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de sector. In onze kennisdatabank vind je nuttige en relevante artikels die je kennis over clean technology bijspijkeren. Wil je zelf ook op de hoogte blijven van wat er gebeurt op het vlak van duurzame technologieën? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

duurzaamheid

// CleanTech Rapport 2022 door CleanTech Flanders.

Het nieuwe rapport van CleanTechFlanders is uit! Klik op de groene pijl om meer te weten te komen.

// Als we doen wat mogelijk is, dan zijn we aan ‘het onmogelijke’ begonnen.

De oorlog in Oekraïne is ook voor ons een belangrijke ‘wake-up call’. Om een zo comfortabel mogelijk leven te leiden, kozen we voor de gemakkelijke manier om zonder argwaan wereldwijd economisch samen te werken. Deze – in het ideale geval perfecte menselijke – keuze maakte ons economisch afhankelijk van politiek onstabiele landen. Nu realiseren we dat we onze afhankelijkheid van noodzakelijke grondstoffen, en vooral deze voor energie, onmiddellijk en onverwijld terug in ‘lokale’ handen moeten nemen om aan eventuele crisissen te weerstaan.

Iedereen die vertrouwd is met de Cleantech wereld, weet dat een duurzame inbedding van producten, diensten en processen, gebaseerd op Cleantech hier bij ons toegepast, de ‘hoogste bescherming’ biedt aan bedrijven om degelijk in te staan voor een kwaliteitsvol samenleven. Wat hebben we allemaal laten liggen…

// De digitale meter: slim of sluw?

2020 was een bewogen jaar op vlak van energiebeleid. De federale en gewestelijke regeringen bevonden zich in een spreidstand tussen de beloftes van eerdere legislaturen aan de consument, de nood aan duurzame investeringen voor de klimaatsverandering en de enorme prijsstijgingen in de energiemarkt. 

De uitrol van de digitale meter heeft heel wat reacties teweeg gebracht. Eigenaars van zonnepanelen waren misnoegd en proberen hun installatie zo lang mogelijk uit te stellen. Maar zijn de bezorgdheden wel terecht? En heeft de digitale meter ook voordelen voor gezinnen en consumenten? Dit artikel geeft een klare kijk op de zaak over digitale meters.

 

 

 

Beleef CleanTechnology

Naast kennisoverdacht laten we scholen, socioculturele organisaties en bedrijven graag kennis maken met cleantech in de praktijk door verschillende belevingen aan te bieden. Wij hebben een uniek aanbod ter beschikking.

Lezingen

CEA

Een lezing kan zowel op locatie als op Greenville, onze uitvalsbasis. CleanTechPunt biedt tal van interessante themalezingen aan.

 

Rondleidingen

CTP rondleiding

Greenville is opgestart als CleanTechHub waar tal van Cleantech bedrijven gehuisvest zijn. Wij bieden diverse rondleidingen aan rond bepaalde thema's zoals cleantech in gebouwen, 'Van steenkool tot cleantech'.

CleanEarthAdventure

Vandersanden demo

Je duikt in de wereld van cleantech en bezoekt via virtual reality diverse cleantechbedrijven. Dit is een unieke ervaring!

 

EscapeRoom

escaperoom

“Hoe zal onze toekomst eruitzien wanneer wij ons huidige gedrag verderzetten? Wat zou jij doen indien je de dan een tweede kans kreeg? Test dit uit in onze real-life escape room!”

Binnenkort meer informatie.

Vraag informatie aan.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Home

Sabine Bosmans

GreenVille | Center of Cleantech
Centrum Zuid 1111
3530 Houthalen-Helchteren

T. 011/39 72 83
https://www.CleanTechPunt.be
https://www.facebook.com/Cleantechpunt

Openingsuren:
elke werkdag van 9.00-12.30 uur
en op afspraak