Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 11:11

Futurn is een ontwikkelaar gespecialiseerd in het opwaarderen van bestaande onderbenutte industrie terreinen door deze grondig te renoveren tot duurzame industrie terreinen. In 2021 heeft Futurn de voormalige Recorsite samen met bouwbedrijf Mathieu Gijbels gekocht.  

De oude site is 90.000m² groot en is vandaag voor 94% verhard, gebouwd met slecht geïsoleerde gebouwen. Met RE|CORE wensen wij één van de duurzaamste bedrijvencampussen van Vlaanderen te worden met maximaal behoud van bestaande structuren.  

Wat bedoelen wij met duurzaamheid? Wij wensen verder te gaan dan de focus op energie en CO2 uitstoot reductie, zoals het isoleren van gebouwen en het plaatsen van zonnepanelen. Op RE|CORE wordt een warmtenet aangelegd, speelt waterhuishouding een belangrijke rol alsook efficiënt en flexibel ruimtegebruik. Naast het energieluik, focust ons duurzaamheidscharter op vijf andere pilaren zoals het welzijn van de medewerkers en maatschappelijke initiatieven. Deze pilaren zijn ook fundamenteel voor een duurzaam bedrijvencampus. 

Afbeelding
RE|CORE