// Bedrijven DuurzaamheidsAmbassadeur 2023-2024

WildStream

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 11:20

Wildstream is een digitaal competence center, bestaande uit 150 experts en ondernemers. Met meer dan 20 gelanceerde platforms in 10 jaar en een omzet van €10 miljoen, brengen we start-up innovatie samen met corporate expertise. We helpen industry leaders te innoveren. Onze kunde om strategie te bedenken, en ook uit te voeren, maakt ons een unieke partner op de markt.

 

Onze delivery bestaat uit 3 takken van sport:

WildDesign: Strategie- en Conceptexploratie aan de hand van design thinking en innovatie-as-a-service,

WildCode: Waarin onze DevOps-team jou compleet ontzorgen op vlak van development, testing en maintenance van jouw digitale oplossingen  

WildGrowth: voor Digitale Marketing via teams-as-a-service, waar mee je jouw performance marketing en online presence optimaliseren.

 

De sessie

In samenwerking met EducatiefDuurzaamheidsCentrum bieden we een interactieve design-thinking sessie, waarin we gezamenlijk op zoek zullen gaan naar enkele probleemstellingen binnen industrie bouw. In de tweede helft van de sessie kiezen we een enkele van deze probleemstellingen waarvoor we aan de hand van brainstorming op zoek gaan naar mogelijke oplossingen.

 

Bereid je voor op een interactieve namiddag post-its schrijven, discussiëren, samenwerken en probleemoplossend denken. De sessie is geslaagd als we voor een aantal probleemstellingen een strategie hebben deze met een saas-product op te lossen.

 

Afbeelding
Wildstream

Steengoed Projecten

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 11:18

Steengoed Duurzaam ondernemen.

Steengoed Projecten de grindwinner in het Limburgse Maasland. Grindwinning heeft een grote impact op de omgeving en heeft het Maasland mee vorm gegeven. Velen zullen denken dat het vooral een destructieve impact heeft, maar het is net het omgekeerde. Grindwinning kan en moet een meerwaarde zijn voor de maatschappij.

Het is een verhaal waar duurzaamheid in het DNA van de sector is ingebakken. Enkel al het feit dat er lokaal grondstoffen voor de bouw worden ontgonnen, betekent dat deze niet van honderden kilometers verder moeten worden aangevoerd. Veel kortere transportafstanden dus.

De gebieden die ontgonnen worden zijn voornamelijk gesitueerd langs de Maas. Na ontginning worden deze gebieden, die voornamelijk in landbouwgebruik zijn, omgetoverd tot natuurgebied als ze binnen het winterbed van de Maas liggen. Niet enkel natuurontwikkeling is hierbij het doel, maar ook hoogwaterveiligheid is een belangrijke doelstelling in onze projecten. Maatschappelijk relevant en duurzaam dus.

De afgelopen 5 jaar heeft Steengoed Projecten ook deelgenomen aan het Charter Duurzaam ondernemen van Voka en heeft het Pioneer en Champions traject met glas afgesloten.

Deel van dit traject is het opzetten van een transitietraject, waarbij we streven naar CO2 neutraliteit voor onze corebusiness. Hiervoor zijn we gestart met het bepalen van onze huidige CO2-footprint en het opstellen van een reductieplan. Om dit in alle transparantie te doen en ook onafhankelijk te laten opvolgen hebben we ons aangesloten bij het Science Based Target initiative. Zij hebben ons doelstelling geregistreerd en volgen onze progressie de komende jaren op. Deze doelstelling is het terugdringen van onze directe CO2 uitstoot met 42 % tegen 2030.

Op basis van ons reductieplan hebben we hierin al een belangrijke stap genomen. Door de aanleg van een eigen PV-installatie produceren we nu op een groene manier ongeveer 60 % van de stroom die we nodig hebben voor onze ontginning en productieproces en we realiseren hier nu al een vermindering van 612 ton CO2/jaar wat onze CO2 uitstoot nu al terugdringt met 57%. We halen de gestelde doelstelling dus nu al, maar dit is zeker niet het einde van onze inspanningen om onze footprint te verkleinen.

 

Afbeelding
Steengoed

RE|CORE

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 11:11

Futurn is een ontwikkelaar gespecialiseerd in het opwaarderen van bestaande onderbenutte industrie terreinen door deze grondig te renoveren tot duurzame industrie terreinen. In 2021 heeft Futurn de voormalige Recorsite samen met bouwbedrijf Mathieu Gijbels gekocht.  

De oude site is 90.000m² groot en is vandaag voor 94% verhard, gebouwd met slecht geïsoleerde gebouwen. Met RE|CORE wensen wij één van de duurzaamste bedrijvencampussen van Vlaanderen te worden met maximaal behoud van bestaande structuren.  

Wat bedoelen wij met duurzaamheid? Wij wensen verder te gaan dan de focus op energie en CO2 uitstoot reductie, zoals het isoleren van gebouwen en het plaatsen van zonnepanelen. Op RE|CORE wordt een warmtenet aangelegd, speelt waterhuishouding een belangrijke rol alsook efficiënt en flexibel ruimtegebruik. Naast het energieluik, focust ons duurzaamheidscharter op vijf andere pilaren zoals het welzijn van de medewerkers en maatschappelijke initiatieven. Deze pilaren zijn ook fundamenteel voor een duurzaam bedrijvencampus. 

Afbeelding
RE|CORE

Pohlmann

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 11:10

Uitnodiging tot deelname aan de opleiding over Industriële Warmtepompen

Beste facility managers, energiedeskundigen, gebouwontwerpers, milieuverantwoordelijken, hogeschoolstudenten, CleanTech consultants, …

We zijn verheugd u uit te nodigen voor een exclusieve opleiding over Industriële Warmtepompen, die zal plaatsvinden bij Pohlmann Engineering in Herentals op 28 februari 2024.

Deze opleiding is speciaal ontworpen met een focus op duurzaamheid en ecologie, en biedt een diepgaand inzicht in de werking, het ontwerp en de implementatie van industriële warmtepompen. We zullen de nieuwste technologieën en innovaties op dit gebied verkennen, evenals de rol die deze systemen kunnen spelen in het verminderen van de ecologische voetafdruk van uw organisatie.

Of u nu een facility manager bent die op zoek is naar energie-efficiënte oplossingen, een energiedeskundige die de nieuwste trends wil volgen, een gebouwontwerper die duurzame systemen wil integreren, een milieuverantwoordelijke die streeft naar groenere praktijken, of een hogeschoolstudent die geïnteresseerd is in het leren over deze opkomende technologie, deze opleiding is voor u!

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij Pohlmann Engineering en samen te werken aan een duurzamere toekomst.

Meld u vandaag nog aan en neem deel aan deze spannende leerervaring!

Afbeelding
Pohlmann

OutOfUse

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 11:01

Out of Use is een milieubedrijf gespecialiseerd in hergebruik en recyclage van materialen. Door een duurzaam gebruik van materialen en grondstoffen zullen onze toekomstige generaties kunnen blijven genieten van onze planeet zoals wij dat doen. Duurzaamheid staat dan ook centraal in al onze activiteiten.

 

Voor bedrijven en organisaties wil Out of Use een duurzame, betrouwbare en ontzorgende partner zijn door voor hun buiten gebruik gestelde materialen een duurzame meerwaarde of oplossing te vinden en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Via onze werking zorgen we voor maximaal hergebruik en een kwaliteitsvolle en adequate recyclage van materialen tot secundaire grondstoffen. Deze inzameling en recyclage gebeurt bewust lokaal, waardoor we deze grondstoffen ten volle kunnen recupereren en volop aan ‘urban mining’ kunnen doen in België en Europa. Kortom, de circulaire economie in actie!

 

Afbeelding
OutOfUse

Kermt Stroomt

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 10:58

Keynote KermtStroomt

Mijn thuislabo dient juist om anderen te inspireren over de huidige stand van zaken en impact van duurzame energie opties.

 

Zonnepanelen liggen er al sinds 2007, slimme sturing sinds 2014, thuisbatterij sinds 2016, slim geladen elektrische deelwagen sinds 2019.

Uitbreiding met bifaciale solar carport in 2021 en tweede thuisbatterij toegevoegd in 2022.

Dynamisch energie contract sinds 2022.

Home Assistant centraal platform sinds 2023.

 

Ons hele huis is aangesloten op 1-fasig 20A!

Afbeelding
Kermt Stroomt

iLumen Futech

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 10:23

Futech, met hoofdzetel in het Limburgse Tessenderlo, is een specialist in zonnepanelen, batterijopslag en EV-laadinfrastructuur op de Belgische residentiële en industriële markt. De onderneming van CEO Ismaël Ben-Al-Lal zag in 2008 het levenslicht na diens deelname aan de World Solar Challenge, het Wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië.

 

Sinds haar oprichting realiseerde Futech meer dan 30.000 projecten, goed voor een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 300 MW. Vanuit haar ingenieursbenadering tracht Futech zich te onderscheiden van andere installateurs door slimme technologie in te zetten om zo de beste investering in de markt te zijn.

Afbeelding
iLumen Futech

Horemans

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 10:19

SLIM, DUURZAAM ÉN ENERGIEZUINIG BOUWEN? HOUTSKELETBOUW VAN HOREMANS.

Als je plannen hebt om te bouwen, dan kijk je vooruit. Want al in je dromen zie je jouw toekomstige thuis. Waar je fijn, gezellig en comfortabel kunt wonen. Dus ook een doordachte en energiezuinige woning. Houtskeletbouw is vandaag een van de duurzaamste bouwmethodes. En met Horemans Houtskeletbouw heb je een ervaren en betrouwbare partner die jouw huis bouwt zoals jij het droomt.

 

HOREMANS HOUTSKELETBOUW HEEFT ALLES IN HUIS OM JOUW WONING ÉCHT NAAR JE WENSEN TE BOUWEN.

Welkom! Je neem met houtskeletbouw de juiste beslissing. En daarvoor ben je bij Horemans helemaal aan het juiste adres. Want je wil niet alleen nú waar voor je geld, maar ook de beste keuzes voor de lange termijn maken. Op het vlak van kwaliteit, comfort, energiezuinigheid en duurzaamheid.

Horemans Houtskeletbouw is écht specialist in duurzame houtskeletbouw en heeft al generaties ervaring in het bouwen en verbouwen met hout. Bijna 40 jaar zelfs! Een energiezuinig huis, een BEN-woning, een passiefhuis of zelfs een nulenergiewoning? Met onze expertise en vakmanschap bouwen we jouw woning precies naar je wensen.

 

Breng samen een bezoek aan de productiehal van Horemans. We zien waarom de energiekosten in de woningen verwaarloosbaar zijn en op welke manier de kopers zelf hun inbreng mogen doen in het eindresultaat. We mogen ervaren hoe ze bij Horemans de aankoop van hout zodanig berekenen dat er maar 2% “afval” is en dat de container met restafval nooit meer vol geraakt. Door de betrokkenheid van de collega’s in de opbouw en plaatsing, is het sociale aspect en aandacht voor kwaliteit een belangrijk aspect in hun werking.

Afbeelding
Horemans

AquaFin

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 10:14

Iets zelf zien, is toch nog altijd interessanter dan erover horen praten.

Belangrijk: Een zuiveringsinstallatie ziet er vredig uit, maar het blijft een industriële omgeving. Er draaien heel wat toestellen en er staan diepe waterbekkens. Om je veiligheid tijdens je rondleiding te garanderen, lees je best even de instructies die je hieronder vindt onder de praktische afspraken.

Eén regel vermelden we hier toch graag even apart: draag altijd de correcte persoonlijke beschermingsmiddelen. Concreet wil dat zeggen dat iedereen veiligheidsschoenen en -helm draagt en altijd een fluohesje bijheeft. Maar maak je geen zorgen! Je moet die zelf niet meebrengen. Wij zorgen voor de nodige bescherming zodat je je bezoek in alle veiligheid kunt doen.

Afbeelding
Aquafin

The Bakery

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 10:07

Passie voor ambacht

Het was 1937 toen Gaspard Fastré zijn eerste oven aanstak en daarmee ook een lange familietraditie in het leven riep. De liefde voor ons beroep is immers over de generaties heen doorgegeven aan kinderen en kleinkinderen. Daarom zijn wij geen gewone bakkers, wij zijn gepassioneerde vakidioten.

Vandaag de dag zijn de tijden natuurlijk nogal wat veranderd. Wat ooit modern was, is nu achterhaald; dat geldt ook voor de bakkerswereld. Dit betekent dat je als bakker continu moet investeren in de toekomst en je constant moet verdiepen in nieuwe technologieën en bereidingstechnieken. Simpel zou je denken, maar dat is het natuurlijk nooit. Als bakker moet je namelijk steeds tegelijkertijd voor- en achteruit kijken. Niet alles is vandaag immers beter dan in 1937. Desems bijvoorbeeld, die in moderne bakkerijen lange tijd als een voorbijgestreefd rijsmiddel werden beschouwd, maken tegenwoordig weer een heuse revival mee. Daar zijn we trouwens erg blij om. Eindelijk weer karakter in ons brood.

Oog voor innovatie

Het is niet altijd makkelijk om te balanceren tussen traditie en vooruitgang; het doel bestaat erin ze zo goed mogelijk te verzoenen. In onze bakkerij proberen we dat inzicht te verheffen tot kunst. We gaan bijzonder ver in het gebruik van de meest moderne productietechnieken, zonder uit het oog te verliezen wat een goed product nu eigenlijk goed maakt.

Onze kneders zijn bijvoorbeeld uitgerust met state-of-the-art computers, sensoren en beeldschermsturingen waar de eerste astronauten alleen maar van konden dromen. Tegelijkertijd dragen we veel zorg voor de traditionele aspecten van onze ambacht. Tijd is daar één van de belangrijkste van. Voor het vervaardigen van een simpel wit brood trekken we bijvoorbeeld 18 uur uit. En dat proef je.

Opa zou vandaag nog steeds met een goedkeurende glimlach door onze bakkerij wandelen.

Afbeelding
The Bakery

Tectum

Ingediend door admin op wo, 15/11/2023 - 10:06

Tectum Group is een innovatief en ambitieus familiebedrijf. Als organisatie van bouwondernemers en van verdelers van dak- en gevelproducten excelleren wij in Europa in duurzame en functionele oplossingen voor de bouwschil van gebouwen.

Al onze activiteiten zijn gefundeerd op langetermijndenken en lange termijn relaties, duurzaamheid en innovatie, ambitieus ondernemerschap en loopbaanleren.

Afbeelding
tectum